Botë

Gjermania u bishtnon përgjegjësive në BE

 

Gjermania ishte me zemër pro-evropiane, me BE-në që po e lehtësonte rikthimin e vendit pas luftës në komunitetin ndërkombëtar. Por sot? Jo edhe aq. Dhe pasiviteti i Berlinit po bëhet i rrezikshëm.

Nëse gjermanët dikur ishin evropianët më të përkushtuar dhe më të pasionuar, sot hyjnë në mesin e atyre që Evropën e kanë me gjysmë zemre, transmeton Koha Ditore shkrimin e Der Spiegel.