Botë

Polonia mund të largohet nga BE-ja, thotë Gjykata Supreme

Polonia mund të largohet nga BE-ja, thotë Gjykata Supreme
Foto: Shutterstock
 

Polonia mund të përfundojë me largim nga Bashkimi Evropian, për shkak të planeve nga nacionalistët në pushtet, për miratimin e disa ligjeve që prekin sistemin e drejtësisë, tha Gjykata Supreme e Polonisë.

Gjykata tha se planet mund të jenë në kundërshtim me ligjin evropian dhe do të përkeqësojnë tensionet ekzistuese midis Brukselit dhe partisë qeverisëse të Polonisë, Ligji dhe Drejtësia.