Botë

Papa fton për uljen e tensioneve ndërmjet Amerikës e Iranit

 

Papa Françesku u bëri thirrje Shteteve të Bashkuara dhe Iranit të shmangin përshkallëzimin e situatës, si dhe të ndjekin rrugën e “dialogut dhe vetëpërmbajtjes”, për të parandaluar një konflikt më të gjerë në Lindje të Mesme.

Ai tha se tensionet rrezikuan "të komprometojnë procesin gradual të rindërtimit në Irak, si dhe të vendosin bazat për një konflikt të madh".