Botë

Familjet e pasura në Firencë trashëgojnë pasurinë prej 6 shekujsh

 

Sipas një studimi të kohëve të fundit nga dy ekonomistë italianë, Guglielmo Barone dhe Sauro Mocetti, të cilët krahasuan taksapaguesit e Firencës në vitin 1427 me ato në ditët e sotme tregojnë se familjet më të pasura në Firencë 6 shekuj më parë mbeten të njëjtat edhe tani.

“Pas digjitalizimit të taksapaguesve në vitin 1427 u zbulua se tashmë janë të njëjtat familje që ishin në krye të shkallës socio-ekonomike gjashtë shekuj më parë”, janë shprehur Barone dhe Mocetti.