Botë

Merkel: Palët të mbështesin marrëveshjen bërthamore me Iranin

Merkel: Palët të mbështesin marrëveshjen bërthamore me Iranin
 

Kancelarja gjermane Angela Merkel përsëriti të shtunën thirrjen drejtuar të gjitha palëve që respektojnë marrëveshjen bërthamore me Iranin. Pak ditë më parë Teherani njoftoi se do të tërhiqet edhe më tej nga angazhimet në kuadër të marrëveshjes, duke pasuruar uranium pa kufizime.

Sipas një marrëveshje të ndërmjetësuar në 2015-n, Irani ra dakord me Kinën, Francën, Gjermaninë, Rusisë, Britaninë dhe Shtetet e Bashkuara që të kufizojë programin e tij bërthamor.