Qeveria maqedonase anulon tubimet publike deri më 6 mars shkaku i koronavirusit Foto: Reuters

Qeveria maqedonase anulon tubimet publike deri më 6 mars shkaku i koronavirusit

28 February 2020 21:46

Qeveria e Maqedonisë së Veriut rekomandon anulimin e të gjitha tubimeve masive publike, si masë parandalimi për koronavirusin.

Aktualisht këto masa do të vlejnë deri më 6 mars, por mundësia për masa të reja do të ngelet e hapur, varësisht prej rrethanave të krijuara nga koronavirusi. Ngjarjet sportive të caktuara për këtë periudhë nuk anulohen, por do të bëhen pa prezencën e publikut, raporton Alsat.

Propozimi i Qeverisë maqedonase ka të bëjë me tubimet më të mëdha publike të cilat janë planifikuar në këtë periudhë, si dhe karnavali i Strumicës, karnavali në Prilep dhe të ngjashme.

Qeveria u rekomandon organizatorëve të ngjarjeve sportive dhe garave në periudhën deri më 6 mars, të bëhen pa prezencën e publikut. I njëjti rekomandim i Qeverisë vlen edhe për të gjitha manifestimet tjera argëtuese dhe kulturore e artistike.

Qeveria maqedonase u rekomandon të gjithë organizatorëve të ngjarjeve të tjera publike që vendimet e tyre t’i sjellin mbi baza të konsultimeve me Komisionin për sëmundje infektive. Po ashtu, qeveria obligon Ministrinë e Punëve të Brendshme maqedonase që deri në seancën e ardhshme të dorëzojë informacion se si po zbatohen masat që ka përcaktuar Shtabi i Krizës.

Sipas Alsat, Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe ka informuar se një udhëtar i cili nga Italia është kthyer në Strumicë, më 22 shkurt, është paraqitur se ka temperaturë të ngritur. Ai ka theksuar se materiali i nevojshëm për analizë është marrë dhe rezultatet e testit për koronavirus priten gjatë ditës.

Në klinikën infektive në Shkup, tashmë po kurohet një person i diagnostikuar me koronavirus, ndërsa 12 persona janë në izolim për shkak të kontakteve që kanë pasur me persona të prekur nga ky virus.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme