Botë

Historia e përhapjes së koronavirusit

Historia e përhapjes së koronavirusit

Ishte dhjetori i vitit të shkuar. Një mjek kinez kishte kapur në dorë kamerën dhe po mundohej ta njoftonte botën se diçka e rrezikshme po afrohej. I kishte rastisur të trajtonte disa raste të të infektuarve me njëfarë virusi të panjohur e që mund të përhapej. Ama zëri i tij do të mbytej në Kinën që nuk lejonte që emri t’i njollosej.

Jo shumë kohë më vonë, ajo që mjeku kinez, Li Wenliang, paralajmëroi nisi t’i alarmonte edhe të tjerët. Numri i personave që po i shfaqnin simptomat e atij virusi por rritej furishëm. Fjala ishte fillimisht për banorë të qytetit Wuhan, ku prej një tregu kafshësh besohet se buroi virusi që sot njihet me emrin Covid-19.