Botë

Portugalia do t’i trajtojë migrantët si rezidentë gjatë krizës me koronavirusin

Portugalia do t’i trajtojë migrantët si rezidentë gjatë krizës me koronavirusin
 

Të gjithë të huajt në Portugali të cilët kanë aplikuar për vazhdim të qëndrimit në vend do të trajtohen si rezidentë të përhershëm nga e hëna deri së paku më 1 korrik, kanë thënë autoritetet të shtunën, kjo për t’u siguruar se migrantët do të kenë qasje ndaj të gjitha shërbimeve publike gjatë pandemisë.

Aplikantët, përfshirë azilkërkuesit, thjesht duhet të ofrojnë dëshmi për kërkesën për t’u kualifikuar – dhe kjo u jep atyre qasje në shërbimin shëndetësor kombëtar, në përfitimet e mirëqenies sociale, në llogari bankare dhe në kontrata pune e qiraje.