Botë

Koronavirusi ka ngritur popullaritetin e liderëve - por kjo nuk zgjat shumë

 

Presidenti, Emmanuel Macron, asnjëherë fort popullor, ka prekur majat e mbështetjes në Francë prej shpërthimit të koronavirusit. Dhe me Italinë të dërrmuar nga pandemia, kryeministri Giuseppe Conte ia doli të gëzonte përkrahjen e 71 për qind të të anketuarve, një ngritje prej 27 për qind.

Edhe në Britani, ku kryeministri Boris Johnson nuk pati reagim të fuqishëm, pastaj u sëmurë rëndë, Qeveria po gëzon mbështetjen më të madhe për dekada me radhë. Nuk ka asgjë më të mirë se një krizë për t’i mobilizuar qytetarët rreth liderëve të tyre. Kur njerëzit janë të hutuar ose të frikësuar, priren t’u besojnë qeverive të tyre, sepse të besosh se edhe vetë qeveritë janë të hutuara dhe të frikësuara, e lëre më edhe të pazonja, është e tepërt për ta duruar.