Botë

Përplasjet rreth teorisë së krijimit të koronavirusit në laborator

Përplasjet rreth teorisë së krijimit të koronavirusit në laborator
Foto: Reuters

Kabllogramet e Departamentit amerikan të Shtetit kanë treguar se zyrtarët e Ambasadës ishin të brengosur rreth biosigurisë në një laborator të viruseve në Wuhan të Kinës.

Laboratori ndodhet në të njëjtin qytet ku shpërthimi i koronavirusit u vu për të parën herë në vëmendjen e botës. Dhe presidenti amerikan, Donald Trump, ka thënë se administrata është duke i hetuar raportet ende të paverifikuara se virusi ka dalë nga një laborator. Andaj, çfarë i kontribuon kjo asaj që kemi mësuar dhe kuptuar deri më tani për pandeminë aktuale?