Botë

Gjermania shemb centralin atomik

Gjermania shemb centralin atomik

Gjermania po ndjek politika të gjelbra për prodhimin e energjisë, larg asaj ato atomike dhe të qymyrit. Një tjetër central bërthamor u nxor të enjten jashtë pune në qytezën e Filipsburgut në jugperëndim. Deri në vitin 2022, shpresohet të dalin jashtë funksionit edhe 6 reaktorë që tani janë aktivë.

Një shpërthim i komanduar rrëzoi të enjten në mënyrë spektakulare centralin e fundit atomik të Gjermanisë jugperëndimore.