Botë

Mijëra gjermanë në protesta kundër masave ndaj koronavirusit

Mijëra gjermanë në protesta kundër masave ndaj koronavirusit
Foto: Reuters

Mijëra gjermanë kanë dalë në rrugë të shtunën për të protestuar kundër masave të caktuara nga qeveria për të parandaluar shpërndarjen e koronavirusit, sipas policisë dhe organizatorëve.

Numri i vdekjeve në Gjermani ka qenë më i ulët se fqinjët evropianë dhe disa masa të izolimit tashmë janë relaksuar, raporton “Reuters”. Gjithsesi, protestat kundër masave, për të cilat kancelarja Angela Merkel insiston se janë të domosdoshme për të ngadalësuar shpërndarjen e virusit, janë bërë më të zëshme dhe demonstruesit kanë mbushur rrugët për të dytën fundjavë rresht.