Botë

Kushtetuesja ia kufizon Gjermanisë përgjimin jashtë vendit

Kushtetuesja ia kufizon Gjermanisë përgjimin jashtë vendit

Gjykata Kushtetuese e Gjermanisë ka nxjerrë të martën verdiktin në të cilin vlerësohet se përgjimi i telefonave dhe qarkullimit të internetit shtetasve të huaj jashtë vendit nga Agjencia e spiunazhit, BND, shkel disa pjesë të Kushtetutës së vendit.

Është hera e parë që gjykata, duke vepruar pas ankesave nga gazetarët e huaj dhe organizata për mbrojtjen e gazetarëve “Reporterët pa Kufij”, ka vlerësuar se BND-ja është subjekt i Kushtetutës së Gjermanisë për aktivitetet e veta jashtë kufijve të vendit.