Botë

Pasojat gjeopolitike të dridhjeve të pandemisë

 

Kryeqytetet perëndimore nuk janë të shqetësuara vetëm për shpërthimin e sërishëm të rasteve të virusit korona

Me shumicën e shteteve evropiane mendjen top se kanë kaluar tashmë më të keqen e pandemisë së koronavirusit, vëmendja e tyre po kthehet kah mundësia e rikthimit të saj kur shoqëritë të provojnë t’i kthehen normalitetit. Por përtej sfidave epidemiologjike ka një kërcënim tinëzar që nuk është i natyrës patologjike, por i asaj ekonomike, politike dhe ushtarake. Kjo është vala e dytë gjeopolitike dhe fuqia e saj tashmë ka nisur të shqetësojë liderët perëndimorë.

Skenari i mundshëm