Botë

Në Luftën e Ftohtë post-pandemike, SHBA-ja po e humb Evropën

Në Luftën e Ftohtë post-pandemike, SHBA-ja po e humb Evropën
Foto: Reuters

Pandemia COVID-19 ia ka hapur botës sytë para natyrës së vërtetë të regjimit kinez, shkrime të pafundme na kanë treguar këtë në javët e fundit. Dhe mbase janë të vërteta që nuk mund të kontestohen. Por në Evropë, është reagimi i Shteteve të Bashkuara të Amerikës ndaj virusit, madje edhe më shumë se i Kinës, ai që po i vë më shumë në siklet politikanët dhe opinionin e gjerë publik.

Një anketim i ri i kryer nga Fondacioni Körber, publikuar të hënën, është dëshmia e fundit e kësaj. Rezultatet janë tronditëse – dhe duhet ta shtrëngojnë gjithsecilin që të reflektojë në kryeqytetin amerikan e që janë njerëz që mendojnë se ka një shtytje të frontit të bashkuar të prirë nga SHBA-ja kundër Kinës pas shpërthimit të krizës së pandemisë.