Botë

Numri i vdekjeve nga koronavirusi në Itali mund të jetë 60 për qind më i lartë se që thuhet

Numri i vdekjeve nga koronavirusi në Itali mund të jetë 60 për qind më i lartë se që thuhet

Numri i vdekjeve nga koronavirusi në Itali në muajt mars dhe prill mund të jetë për gati 19 mijë më i lartë se që tregojnë shifrat zyrtare prej 32 mijë vdekjeve, ka thënë agjencia kombëtare e sigurimeve shoqërore të enjten.

“Instituto Nazionale della Previdenza Sociale (INPS)”, instituti më i madh për sigurimet shoqërore dhe mirëqenie në Itali, ka thënë në një studim të ri se numrat zyrtarë të vdekjeve nuk janë “të sigurt”, sipas “AFP-së”.