Botë

Hong-Kongu e pret me protesta ligjin kinez për sigurinë

Hong-Kongu e pret me protesta ligjin kinez për sigurinë

Kina ka propozuar një ligj për sigurinë kombëtare që dënon aktet e rebelimit dhe ndërhyrjet e jashtme në qytetin e Hong-Kongut. Nisma është pritur me protesta në rajonin gjysmautonom kinez.

Ligjvënës dhe pjesëtarë të grupeve civile të Hong-Kongut kanë protestuar kundër një ligji të Pekinit që kufizon liritë e qytetit gjysmautonom kinez.