Botë

Japonia shfuqizon gjendjen emergjente në Tokio

Japonia shfuqizon gjendjen emergjente në Tokio

Kryeminsitri i Japonisë, Shinzo Abe, ka shfuqizuar gjendjen emergjente për Tokion dhe katër rajonet e tjera të hënën, pasi numri i të infektuarave në vend ka rënë. Por, ai ka insistuar se do të kthejë sërish masat nëse fillon të përhapet virusi, shkruan agjencia Reuters.

Me këtë lëvizje nënkupton se masat kufizuese në gjithë vendin do të hiqen tash, pasi fillimisht ishin hequr në shumicën e qyteteve më 14 maj.

Abe ka thënë se shuma totale e stimulimit për dy pakot ekonomike do të tejkalojë shifrën e 200 bilionë yen (1.7 bilionë euro), por se do të duhet kohë e konsiderueshme për t’u kthyer në jetën normale duke e mbajtur në kontroll rrezikun e infektimit.