Botë

Tërhiqen paralele me SHBA-në, pas vrasjes së palestinezit me autizëm nga policia izraelite

Tërhiqen paralele me SHBA-në, pas vrasjes së palestinezit me autizëm nga policia izraelite
Foto: Ilustrim

Kujdestarja e një palestinezi të paarmatosur dhe me autizem, i cili u vra nga policia e Izraelit, ka thënë se vazhdimisht dhe disa herë ka paralajmëruar policinë se viktima ishte me nevoja të veçanta para se ta vrisnin, rast i cili ka ngjarë shumë me dhunën e policisë në SHBA ditëve të fundit.

Trupi i Iyad Halak, 32 vjeç, u varros të shtunën mbrëma. Ishte vrarë një ditë më parë, ku thuhet se u hutua për shkak britmave të policisë dhe nga paniku kishte ikur për tu fshehur prapa kontejnerëve të mbeturinave, shkruan “The Guardian”, transmeton KOHA.