Botë

Gjermania do të heq kufizimet në udhëtim për shumë vende të Evropës nga 15 qershori

Gjermania do të heq kufizimet në udhëtim për shumë vende të Evropës nga 15 qershori
Foto: Reuters

Gjermania do të heq kufizimet në udhëtim për shtetet anëtarë të Bashkimit Evropian (BE), si dhe Britaninë e Madhe, Islandën, Norvegjinë, Lihtenshtajnin e Zvicrën nga 15 qershori, në rast se nuk ka ndalesa të hyrjes apo mbyllje të nivelit të lartë në ato shtete, ka njoftuar ministri i Jashtëm, Heiko Maas, raporton agjencia Reuters.

Duke folur për gazetarë pas takimit të kabinetit të mërkurën, Heiko Maas, ka thënë se gjitha shtetet në fjalë kanë plotësuar këto kritere të kërkuara me përjashtim të Norvegjisë, për shkak të ndalesës që ka për hyrje atje dhe Spanjës, ku ai ka shtuar se parlamenti pritet të vendos nëse do të shtyhet ndalesa në udhëtim.