Botë

Pandemia rikthen kërkesat për shtëpi me kopshte në Britani

 

Tregu i banesave në Britaninë e Madhe mbetet i dëshpëruar pavarësisht pyetjeve të njerëzve që kërkojnë të blejnë, por agjentët e pasurive të patundshme presin një rritje të madhe të kërkesës për shtëpi me kopshte gjatë dy vjetëve të ardhshëm për shkak të pandemisë Covid-19.

Edhe pse agjencitë e patundshmërive lejoheshin të rihapeshin në Angli, më 13 maj pas një mbylljeje tetëjavore, çmimet e shitjeve vazhduan të binin në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar në muajin maj, sipas një studimi mujor të anketuesve dhe agjentëve të pasurive nga Institucioni Mbretëror i Anëtarëve të Anketuar (Rics).