Botë

Britania akuzohet se po i shet armë Arabisë Saudite edhe një vit pas ndalimit nga gjykata

Britania akuzohet se po i shet armë Arabisë Saudite edhe një vit pas ndalimit nga gjykata
Foto: Christopher Thomond / the Guardian

Kompanitë nga Britania janë duke vazhduar me kontratat e furnizimit me aeroplanë luftarakë Arabisë Saudite, dhe ua mundëson sauditëve të bëjnë luftë në Jemen, pavarësisht se kjo tregti është shpallur e paligjshme nga gjykata, shkruan The Guardian.

Qeveria akuzohet se po shpërfillë një vendim të rëndësishëm gjyqësor ku Britania kufizohet t’i shesë armë Mbretërisë së Arabisë Saudite.