Botë

Trumpi në rrezik nga koronavirusi

Trumpi në rrezik nga koronavirusi
 

Një ish-këshilltar i Shtëpisë së Bardhë në mandatin e presidentit George W Bush ka thënë se presidenti aktual Donald Trump është duke “flirtuar me katastrofën” rreth vendimit të tij që të mbajë tubime zgjedhore pa mbajtur maskë mbrojtëse.

Mjeku Jonathan Reiner ka thënë se Trumpi ka shumë gjasa që të infektohet me koronavirus nëse vazhdon të mbajë qëndrimet kundër mbajtjes së maskave. “Sa më shumë që flirton me virusin, aq më e lartë është mundësia që të infektohet”, ka thënë Reiner, që paralajmëroi se mosha dhe pesha trupore e presidentit ia rrisin për 20 për qind gjasat e vdekjes në rast të infektimit me koronavirus.