Botë

Liya Gumusoz, foshnja njëvjeçare me leukemi që ka vetëm një muaj kohë për të gjetur qelizat burimore

Liya Gumusoz, foshnja njëvjeçare me leukemi që ka vetëm një muaj kohë për të gjetur qelizat burimore
Foto: Sky News

Nëna e një vajze 21-muajshe, që lufton me një formë të rrallë të leukemisë, është duke u përgjuar për dhuruesit e qelizave burimore të gjakut, pasi vajzës së saj i janë dhënë vetëm tri javë për të gjetur qelizat që i përshtaten për të shpëtuar jetën.

Liya Gumusoz është diagnostikuar me leukemi akute myeloide, një lloj i rrallë dhe agresiv i kancerit, i cili prek një në 3100 persona.