Botë

Dhjetëra të vdekur nga vërshimet në Japoni

Foto: AP
Foto: AP
 

Reshje të mëdha në Japoninë jugore kanë shkaktuar vërshime dhe rrëshqitje balte të shtunën, duke shkaktuar vdekjen e dhjetëra njerëzve, me dhjetëra të zhdukur, dhe ngujimin e shumë tjerëve nëpër kulme duke pritur shpëtimin, kanë thënë zyrtarët.

Më shumë se 75,000 banorë të rajoneve Kumamoto dhe Kagoshima u këshilluan të evakuojnë vendin për shkak të shirave të furishëm gjatë natës. Evakuimi nuk ishte i detyrueshëm dhe nuk dihet se sa persona në fakt kanë ikur.