Botë

34 të vdekur nga vërshimet në Japoni, shumica në shtëpi kujdesi

34 të vdekur nga vërshimet në Japoni, shumica në shtëpi kujdesi
Foto: AP

Ujërat e thellë dhe rreziqet për më tepër rrëshqitjet të dheut, kanë penguar operacionin e kërkim-shpëtimit të dielën në jug të Japonisë.

Së paku 34 persona dyshohet se kanë vdekur nga vërshimet dhe rrëshqitjet e dheut, përfshirë dhjetëra në shtëpi të kujdesit, njofton agjencia AP. Helikopterët dhe varkat kanë shpëtuar më tepër njerëz nga shtëpitë e tyre në rajonin Kumamoto. Më tepër se 40 mijë trupa të mbrojtjes, gardës bregdetare dhe brigadës së zjarrfikësve po marrin pjesë në operacionin e kërkim shpëtimit.