Botë

239 ekspertë: Koronavirusi rri dhe bartet përmes ajrit

239 ekspertë: Koronavirusi rri dhe bartet përmes ajrit

Koronavirusi po gjen viktima të reja nëpër tërë botën, në kafene, restorante, zyra, shitore dhe kazino, duke rritur infektimet të cilat vazhdimisht e më shumë konfirmojnë atë që shumë shkencëtarë po thonë me muaj: virusi mbetet në ajër në vende të mbyllura, dhe infekton ata që janë aty.

Nëse transmetimi me anë të ajrit është faktor i madh për pandeminë, posaçërisht në vende të mbushura me njerëz dhe ventilim të dobët, pasojat në përhapje do të jenë të mëdha. Do të kemi nevojë për maska edhe në hapësira të mbyllura, pavarësisht distancimit social. Punonjësit në shëndetësi do të kenë nevojë për maskat N95 të cilat filtrojnë edhe grimcat më të vogla të virusit gjersa kujdesen për pacientët.