Botë

Moti i keq godet Kroacinë, era deri në 160 km në orë

Moti i keq godet Kroacinë, era deri në 160 km në orë

Një stuhi e fortë që goditi disa qytete kroate mbrëmë dhe këtë mëngjes, duke lënë pas kaos, shkaktoi shumë probleme, rrëzoi pemë të shumta, një shtyllë telefonike dhe çati, dhe një person u plagos.

Në Dalmaci, shpejtësia e erës ishte 153 km/orë, kështu që edhe sot në disa pjesë të Kroacisë janë në fuqi alarmi i verdhë dhe portokalli, dhe një alarm meteorologjik i kuq është lëshuar për Kanalin e Velebit për shkak të erërave që mund të arrijnë deri në 160 km/orë.