Botë

Polici i kishte thënë George Floydit të heshtte

Polici i kishte thënë George Floydit të heshtte

Polic amerikan i akuzuar për vrasjen e George Floydit, i kishte thënë të ndjerit të heshtte ndërsa afro-amerikani vazhdimisht thoshte se nuk po mund të marrë frymë, thuhet në dokumentet e gjykatës.

Afro-amerikani Floyd vdiq në paraburgim të policisë, ndërsa polici Derek Chauvin, i kishte vënë gjurin në qafë. Katër policët e përfshirë në këtë rast u arrestuan: Chauvin për vrasje, ndërsa tre tjerët – Thomas Lane, J Alexander Kueng dhe Tou Thao – për asistim në vrasje.