Botë

Biden: 700 miliardë dollarë plus për “Bli produkte Amerikane”

Biden: 700 miliardë dollarë plus për “Bli produkte Amerikane”

Kandidati demokrat Joe Biden pritet të propozojë një mënyrë të re të përdorimit të rregulloreve të qeverisë federale për t'i shpenzuar paratë me qëllimin për të forcuar kompanitë amerikane të prodhimit dhe teknologjisë.

Zoti Biden ka bërë thirrje për një rritje të shpenzimeve qeveritare prej 400 miliardë dollarësh, në katër vjet, për mallra e shërbimeve amerikane, plus 300 miliardë dollarë për veprimtari në fushën e kërkimit dhe zhvillimit të lidhura me teknologjinë në vend.