Botë

Mohimi i gjenocidit në Srebrenicë nga zyrtarët serbë

Mohimi i gjenocidit në Srebrenicë nga zyrtarët serbë

Në javën që shënon 25-vjetorin e gjenocidit në Srebrenicë, Radio Evropa e Lirë kujton dhe kontrollon deklaratat e udhëheqësve të Serbisë, që zyrtarisht nuk e pranojnë gjenocidin.

Në këtë korrik bëhen 25 vjet qëkur forcat serbe të Bosnjës, të udhëhequra nga Ratko Mlladiq, kanë vrarë mbi 8,000 burra dhe djem myslimanë në një zonë të mbrojtur nga paqeruajtësit e Kombeve të Bashkuara, në dhe përreth Srebrenicës.