Botë

Mali i Zi sot shënon Ditën e Shtetësisë

Mali i Zi sot shënon Ditën e Shtetësisë

Dita e Shtetësisë shënohet për të kujtuar 13 korrikun e vitit 1878, kur Mali i Zi në Kongresin e Berlinit u pranua si shtet i pavarur, si dhe 13 korrikun e vitit 1941, kur populli malazez filloi kryengritjen kundër fashizmit.

Në referendumin e mbajtur më 21 maj 2006, 55.5 për qind të qytetarëve janë shprehur për pavarësinë e Malit të Zi.