Botë

Si të rihapen shkollat: Mësimet nga shkenca dhe shtetet e tjera

Si të rihapen shkollat: Mësimet nga shkenca dhe shtetet e tjera

Pasi që shkollat në Shtetet e Bashkuara të Amerikës po konsiderojnë rifillimin e mësimit në klasa, sfida e tyre po komplikohet me disa pasiguri bazike: Asnjë shtet nuk ka menduar t’i rikthejë nxënësit në shkolla, e veçmas me një shkallë të infektimeve siç e ka Amerika, si dhe duke pasur parasysh se hulumtimet shkencore nuk rekomandojnë që fëmijët t’i kthehen mësimit në klasa.

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka njoftuar se virusi bartet më lehtë në vende të mbyllura me shumë njerëz e me ambiente pa ventilim. Si në mjedisin e shkollave amerikane. Por ekziston një presion i madh për t’i kthyer fëmijët në shkolla. Ky presion bëhet nga prindërit, nga specialistët dhe pediatret për fëmijë, si dhe nga një insistim të tillë që e bën edhe presidenti amerikan Donald Trump.