Botë

Nis zbatimi i armëpushimit në lindje të Ukrainës

Nis zbatimi i armëpushimit në lindje të Ukrainës
 

Kjo masë ka nisur së zbatuari vetëm disa orë pasi presidenti ukrainas, Volodymyr Zelenskiy dhe homologu i tij rus, Vladimir Putin kanë diskutuar për konfliktin në lindje të Ukrainës.

Të dy zyrtarët kanë shprehur mbështetje për armëpushimin, për të cilin është arritur pajtueshmëri një javë më parë përmes negociatorëve nga Ukraina, Rusia dhe Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë.