Botë

Mbretëria e Bashkuar largon Spanjën nga lista e udhëtimeve

Mbretëria e Bashkuar largon Spanjën nga lista e udhëtimeve
Foto: Reuters
 

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar ka mbrojtur vendimin për karantinën 14-ditore për të gjithë ata që vijnë nga Spanja, pasi kryeministri spanjoll e quajti "të padrejtë".

Ministri Simon Clarke ka thënë se nuk pajtohet me qëndrimin e Qeverisë spanjolle. Ai shtoi se në Spanjë numri i të infektuarve kohët e fundit është rritur tej mase. Kryeministri i Spanjës, Pedro Sanchez, më parë tha se turistët në shumicën e rajoneve do të ishin më të sigurt nga koronavirus sesa në Mbretërinë e Bashkuar, dhe se ai shpreson që Britania do ta rishqyrtojë vendimin.