Botë

Testohet terapia me antitrupa të kuajve kundër Covid-19

Testohet terapia me antitrupa të kuajve kundër Covid-19

Argjentina ka filluar testimet klinike për trajtimin e Covid-19 duke përdorur një serum hiper-imun që është zhvilluar me antitrupa nga kuajt, kanë thënë shkencëtarët e përfshirë në këtë hulumtim të mërkurën.

Serumi, i prodhuar nga kompania bioteknologjike Inmunova, bëhet duke injektuar proteinën e virusit Sars-CoV-2 në kuaj, i cili bën që kafsha të mbledhë një sasi të madhe të antitrupave neutralizues. Pastaj nxirret plazma nga kali, pastrohet dhe procesohet, shkruan AP, transmeton KOHA.