Botë

Mësuesit protestojnë hapjen e shkollave në SHBA gjatë pandemisë

Mësuesit protestojnë hapjen e shkollave në SHBA gjatë pandemisë
Foto: AP

Mësuesit dhe punonjësit e shkollave në më shumë se 35 rajone përgjatë SHBA-së të hënën kanë protestuar kundër hapjes së shkollave, derisa numri i të infektuarve me Covid-19 është në rritje e sipër në shumë pjesë të këtij shteti.

Ata po kërkojnë që të mos mbahet mësimi në klasa, deri sa të mos vërtetohet si gjë e sigurt nga të dhënat shkencore, të mos themelohen protokolle të sigurisë si numër më të vogël të nxënësve nëpër klasa dhe testime për virus, si dhe të përcaktohen punonjës mjekësorë dhe këshilltarë nëpër shkolla, sipas një faqeje të internetit të përpiluar nga demonstruesit.