Botë

Amerikanja e parë që bëri transplant të fytyrës dy herë brenda dekadës

Foto: AP
 

Për herë të dytë brenda një dekade, një grua nga New Hampshire ka një fytyrë të re.

Carmen Blandin Tarleton, fytyra e së cilës ishte deformuar pas një sulmi nga ish-burri i saj, është amerikanja e parë dhe personi i dytë në botë që ka bërë transplant të fytyrës për të dytën herë. Pas gjashtë vjetësh, asaj i ka dështuar transplanti i parë për t’iu futur tash edhe një herë të njëjtës procedurë.