Botë

Rrëfimi i një nëne: U deshën 32 vjet për ta gjetur djalin e rrëmbyer

Rrëfimi i një nëne: U deshën 32 vjet për ta gjetur djalin e rrëmbyer
Jingzhi përqafon të birin pas 32 vjetësh kërkimi
 

Li Jingzhi kaloi më shumë se tri dekada në kërkim të djalit të saj, Mao Yin, i cili ishte rrëmbyer më 1988 dhe ishte shitur. Asaj pothuajse i ishin shuar shpresat se do ta shihte përsëri, por në maj mori thirrjen e shumëpritur telefonike.

Gjatë fundjavave, Jingzhi dhe burri i saj do të dërgonin vogëlushin Mao Yin në kopshtin zoologjik, ose në ndonjërin prej parqeve të shumta të qytetit të tyre, Xi’an, kryeqytet i krahinës të Kinës qendrore, Shaanxi. Dhe një prej këtyre daljeve do të ngelej e pashlyeshme në kujtesën e saj.