Botë

Rrëfimet e ndryshme botërore të një pandemie

Foto: Reuters
 

Janë bërë pak më shumë se gjashtë muaj qëkur Organizata Botërore e Shëndetësisë shpalli emergjencën globale shkaku i një virusi të ri.
Në atë ditë të fundjanarit ishin evidentuar gati 10.000 raste të raportuara me koronavirus dhe më shumë se 200 persona kishin vdekur. Asnjëra prej këtyre vdekjeve nuk ishte jashtë Kinës.

Që atëherë, bota dhe jetët tona kanë ndryshuar thelbësisht. Andaj, si po ia del bota në këtë betejë midis qenieve njerëzore dhe koronavirusit?