Botë

Amerika s’do të aprovojë vaksinën anti-Covid para nëntorit

Amerika s’do të aprovojë vaksinën anti-Covid para nëntorit

Asnjë vaksinë kundër COVID-19 në Shtetet e Bashkuara të Amerikës nuk do të marrë dritën e gjelbër më herët se në nëntor ose dhjetor, marrë parasysh edhe kohën e nevojshme për një testim në shkallë të gjerë, ka thënë drejtori i Institutit Kombëtar të Shëndetit, të enjten.

Francis Collins ka thënë se testimi i vaksinën në të paktën 10,000 njerëz do të mund të japë mjaftueshëm prova dhe efikasitet për ta qartësuar atë për përdorim të gjerë.