Botë

FBI do të marrë pjesë në hetimet e eksplodimit në Bejrut

FBI do të marrë pjesë në hetimet e eksplodimit në Bejrut

Një ekip i hetuesve nga FBI do të arrijë këtë fundjavë në Liban për të hetuar eksplodimin e madh që ndodhi në Bejrut, ka thënë një zyrtar i lartë i SHBA-së pasi që vizitoi vendin e shpërthimit.

David Hale, nënsekretari i Shtetit i SHBA-së për marrëdhënie politike, bëri thirrje për një hetim të tërthortë dhe transparent. Ai tha se ekipi i FBI-së do të vjen pas ftesës nga autoritetet libaneze në mënyrë që të kuptohet se çka shkaktoi eksplodimin e 4 gushtit ku u vranë afro 180 persona dhe u lënduan me mijëra tjerë.