Botë

Fauci kundër autorizimit të përkohshëm të një vaksine kundër COVID-19

 

Çdo përpjekje për të autorizuar dhe shpërndarë një vaksinë të koronavirusit para se të vërtetohet se është e sigurt dhe efektive, mund të dëmtojë përpjekjet e zhvillimit të vaksinave të tjera, sipas epidemiologut Anthony Fauci, drejtor i Institutit Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive.

“Është e rrezikshme të përdorim një vaksinë e cila nuk ka përfunduar të gjitha fazat e gjykimeve. Për mua, është absolutisht parësore që të dëshmohet se një vaksinë është e sigurt dhe efektive”, tha Fauci.