Botë

Gjermania pezullon policët nacionalistë-racistë

 

Rajoni perëndimor i Nordrajn-Vestfalisë në Gjermani ka pezulluar nga detyra 29 oficerë të policisë të akuzuar për promovimin e nacionalizmit dhe racizmit mes njëri-tjetrit, transmeton oranews.

Ish-pjesëtarët e forcave gjermane të rendit dyshohet se përdornin grupe të mbyllura dhe aplikacione celulare për të shpërndarë foto të ish-udhëheqësit famëkeq, Adolf Hitler, foto diskredituese për refugjatët që jetojnë në vend dhe materiale të tjera të ekstremizmit të djathtë.