Botë

A mundet një grua ta shpëtojë shtetin e dështuar

A mundet një grua ta shpëtojë shtetin e dështuar

(Foreign Policy Magazine) - Kur Hodan Osman pa në një pasdite një të njohur që po hynte në ndërtesën e bankës qendrore, mendja i shkoi në dy gjëra.

Nuk ishte uniforma ushtarake e burrit që po e shqetësonte. E as se po fërkohej prej krahëve të ushtarëve të tij. Hodan ishte mësuar me ushtarë; Somalia po luftonte kundër një kryengritjeje islamike. Eksplodimet dhe të shtënat ishin pjesë e përditshmërisë në vend dhe kryeqyteti Mogadishu ishte plot me postblloqe.