Botë

Merkeli: Gjermania mund ta evitojë mbylljen e dytë nga koronavirusi

Merkeli: Gjermania mund ta evitojë mbylljen e dytë nga koronavirusi
Foto: Reuters

Kancelarja gjermane Angela Merkel ka thënë të mërkurën se dëshiron të bëjë çfarëdo që ka në fuqi për të evituar një mbyllje të dytë si pasojë e koronavirusit, ndërsa numri i të infektuarve po vazhdon të rritet në ekonominë më të madhe në Evropë. Ajo ka shprehur besimin se synimi i saj është i arritshëm, shkruan agjencia Reuters.

“Ne të gjithë duam të evitojmë një mbyllje të dytë të shtetit dhe mund ta bëjmë këtë”, ka thënë Merkel, duke shtuar se tash njerëzit dinë shumë më tepër për të ruajtur veten dhe sistemin shëndetësorë sesa që dinin në maj, kur Gjermania vendosi të mbyllej.