Botë

Shifrat rekorde shtyjnë Holandën të ndërrojë qasje për maskat

Shifrat rekorde shtyjnë Holandën të ndërrojë qasje për maskat
Foto: Reuters

Qeveria e Holandës ka ndryshuar kursin të mërkurën në pozicionin që e kishte mbajtur gjatë kundër rekomandimit të mbajtjes së maskave në vende publike, pasi rastet e reja me koronavirus kanë arritur shifra rekorde dhe shumica parlamentare ka bërë thirrje për veprime vendimtare, shkruan agjencia Reuters. 

“Ne duam që t’i japim Holandës këshilla të qarta dhe urgjente: nga tash, mbani maskë në hapësirë publike”, ka thënë kryeministri i Holandës, Mark Rutte, gjatë debatit në parlament ku anëtarët e koalicionit qeverisës kanë bërë thirrje për ndryshime.