Botë

Sirianët u kërkojnë prokurorëve gjermanë t’i hetojnë sulmet me armë kimike

Foto: Reuters
 

Avokatët që përfaqësojnë viktimat e sulmeve të armëve kimike në Siri, thonë se kanë paraqitur ankesa penale në prokurorinë publike federale të Gjermanisë, kundër disa zyrtarëve sirianë, që dyshohen për vdekjen e qindra civilëve.

Qeveria siriane e Presidentit Bashar al-Assad, ka mohuar akuzat e tilla duke thënë se nuk ka përdorur armë kimkie ndaj civilëve të saj, ndërsa përpjekjet e fuqive perëndimore në ngritjen e këtyre pretendimeve, janë bllokuar nga Rusia dhe Kina në Këshillin e Sigurimit, shkruan Reuters.