Botë

Europa synon të bëhet kontinenti i parë në botë neutral ndaj karbonit

Europa synon të bëhet kontinenti i parë në botë neutral ndaj karbonit

Europa planifikon të jetë kontinenti i parë neutral ndaj karbonit. Ky është qëllimi ambicioz për Europën, shpallur nga presidentja e Komisionit Europian, Ursula von der Leyen, në vitin 2019 dhe rruga për ta rritur atë, deri në vitin 2050, është nëpërmjet Marrëveshjes së Gjelbër Europiane “Green Deal” – një gamë e gjerë idesh, që përfshin pastrimin e ajrit dhe ujit, rinovimin e ndërtesave si dhe jetesën më të shëndetshme të popullatës, më pak të varur nga karboni, transmeton euronews.al.

Dita e sotme shënon fillimin e Javës së Gjelbër të Bashkimit Europian, ku një numër eventesh shqyrtojnë se si politikat e BE-së, si Marrëveshja e Gjelbër, mund të ndihmojnë në mbrojtjen dhe rigjallërimin e natyrës, duke i dhënë kohë të rikuperohet dhe të gjelbërojë.