Botë

Arrestohen 36 anëtarë të Agimit të Artë të dënuar në gjykimin e partisë

Arrestohen 36 anëtarë të Agimit të Artë të dënuar në gjykimin e partisë

Lideri i partisë neonaziste Agimi i Artë, Nikos Mihaloliakos, i cili është shfaqur i papenduar edhe në momentin e fundit, bashkë me 35 nga 50 të dënuarit prej drejtësisë greke, janë dorëzuar ose janë arrestuar nga Policia greke mbrëmjen e së enjtes pas vendimit përfundimtar të Gjykatës së Apelit, e cila nuk pranoi masat lehtësuese.

“Jam krenar që po më dërgojnë në burg për idetë e mia. Një ditë, disa do të pendohen për këtë vendim. Do të shfajësohemi nga historia dhe populli grek”, tha Nikos Michaloliakos, udhëheqësi i AA-së.